In cadrul acestei pagini va propun sa comentati, criticati, laudat etc, evenimente la care ati luat parte, carti pe care le-ati citit sau albume muzicale preferate (sau nu).
SPECTACOL LA PALATUL NATIONAL AL COPIILOR, BUCURESTI
Sambata, pe data de 3 decembrie 2011, la Palatul National al Copiilor a avut loc un specacol cu dans si muzica.
Cei ce au deschis spectacolul au fost cei de la Fanfara Clubului Elevilor din Targul Secuiesc. Acestia ne-au incantat cu un program de muzica usoara si clasica. Elevii au cantat la tobe, flaut si trompeta (instrumete caracteristice fanfarei). Dupa parerea nostra , fanfara s-a descurcat foarte bine , iar melodiile interpretate au fost cunoscute si placute.
Echipa de majorete al Clubului Elevilor din Targul Secuiesc a acompaniat fanfara cu dansuri speciale. Majoretele au dansat pe melodii celebre, cum ar fi "Dunarea albastra" de Johann Strauss si pe cantece compuse de Bizet, Verdi sau Adeste Fideles , un colind compus, din cate se stie in 1743. Acestea au dansat si pe melodii de muzica usoara, ca "New York, New York" de Frank Sinatra, "I will survive" al Gloriei Gaynor sau "Mambo no. 5 " al lui Lou Bega.
Majoretele s-au descurcat bine, cu exceptia unor mici incidente.
Noi am observat ca de fiecare data cand o melodie se termina, dupa o scurta pauza, fanfara relua inceputul melodiei pemntru iesirea din scena a majoretelor.
In a doua parte a spectacolului am vizionat un program prezentat de grupul "Meloritm" si grupul "Adagio". Acste doua grupuri vocale au interpretat diverse melodii, fie toti, fie doar solisti. Am ascultat solisti cu voci foarte frumoase , ce au interpretat melodii precum "Dilayla" a lui Tom Jones.
Au fost prezentate si dansuri de catre grupul "Arabesque". Acestea au avut specific latin, rus sau arab.
Dansurile au fost foarte frumoase si bine executate, iar cantecele incantatoare. Am asistat la un spectacol minunat!
Greta Melneciuc si Nicoleta Balaurea, clasa a VII a D
OUR BIG TIME
In vara acestui an (2011) am facut parte din figuratia speciala a filmului "Unsere grosse Zeit", o co-productie Romania - Austria.
Experienta acestor filmari din vara a fost unica pentru noi. Am avut ocazia de a vedea cum lucreaza niste profesionisti care faceau totul pentru un film impresionant, din pasiune pentru munca lor, dar si pe cei din figuratie. Unii veneau din pasiune iar pentru altii era doar un loc de munca, facand acest lucru pentru partea financiara. Noi am acumulat multa experienta in acest domeniu, al cinematografiei. Stim cum se lucreaza pe un platou de filmari si stim cum sa ne comportam acolo. Faptul ca am facut parte dintr-un cor nemetesc in plin an de razboi 1944 a fost senzational, deoarece am cantat in limba germana, ne-am imbogatit vocabularul in aceasta limba si am cantat niste cantece superbe. Dirijati la repetitii de draga noastra profesoara Tiberia Gheorghe iar in film de un actor, am contribuit cu tot ce am putut pentru acest film, incercand sa fim un cor cat de cat similar unui cor adevarat. Fara sa mai mentionam distractia d ela repetiti sau cea de la filmari din Sibiu, putem spune ca a fost ceva cemerita trait de absolut toata lumea si va dorim voua, celor ce cititi asta, sa aveti parte de acealsi lucru si chiar mai mult.
Andrei Voicu si Laurentiu Serban, clasa a VIII a D